ashwaganhda

Ashwagandhas fördelar för immunitet och vitalitet

Ashwagandha är en av de mest potenta örter och har använts sedan forntiden för en mängd olika förhållanden. Ört är känd för sina återställande fördelar. Den sanskritiska betydelsen av Ashwagandha är “hästens vift”, det betyder att den ger en hingsts kraft och styrka.

På grund av dess föryngrande funktioner är det vanligtvis känt som indisk ginseng medan botaniskt Ashwagandha och Ginseng inte har samband med varandra. Det tillhör tomatfamiljen; det är en fyllig buske med gula blommor och ovala blad. Ashwagandha bär röd frukt som har en storlek av en russin. Ashwagandha finns i den torra regionen i Indien, norra Afrika och Mellanöstern; nu odlas det i USA: s milde klimat. Ashwagandha har traditionellt rekommenderats för att stärka immunförsvaret efter en sjukdom.

Enligt Ayurveda vävs människokroppen från maten. De näringsämnen som vi konsumerar metaboliseras till energin och bildar celler, vävnad och organ. Varje dag behöver vi viktiga vitaminer, mineraler och andra näringsämnen för att upprätthålla den känsliga balansen i våra kroppar. Och Ashwagandha, om det tas som ett tillägg är mycket användbart för att skapa en kroppsbalans. Man kan ta en dos på 600 till 1 000 mg Ashwagandha två gånger dagligen.

Ayurveda har specificerat vissa örter som har adaptogena fördelar; Ashwagandha är en sådan ört. Adaptogener (en kombination av aminosyror, vitaminer och örter) är ett ämne som modulerar kroppens svar på stress eller en förändrad miljö. Adaptogen gör att kroppen kan hantera yttre stress som gifter i miljön och det hjälper också till att övervinna den inre stressen som sömnlöshet och ångest.

Ashwagandha har många användbara medicinska komponenter som alkaloider, kolin, fettsyror, aminosyror och en mängd sockerarter och andra. Bladen och frukterna av Ashwagandha har värdefulla terapeutiska egenskaper, medan dess rötter ofta används som växtbaserade botemedel i västra länder. Forskare och forskare har studerat Ashwagandha i flera år och har sammanställt många studier som pekar på de helande fördelarna med örten.

Ashwagandha hjälper till att stabilisera blodsockret, förbättra inlärning, minne och reaktionstid. Ashwagandha har anti-malariala egenskaper och skyddar människans immunsystem. Det ger antiinflammatoriska fördelar och hjälper till att sänka och kontrollera kolesterolet. Dessutom minskar det hjärncellens degeneration. Förutom dessa fördelar har Ashwagandha betydande helande fördelar som har bevisats vetenskapligt.

I århundraden har Ashwagandha använts som en allmän kroppsmarknad, vilket gör människokroppen starkare och frisk. Förutom att öka den totala immuniteten, har Ashwagandha en stor potential att arbeta som ett anti-cancermedel eftersom det kontrollerar tillväxten av cancertumörer. Örten verkar också på det endokrina systemet genom att stimulera hormonbalansen. Vidare är det till stor nytta under klimakteriet eftersom det förhindrar humörsvängning och värmevallningar.

Och om du är trött på att titta i spegeln på skrynklig, slapp och torr hud, är Ashwagandha till stor nytta för att övervinna hudproblem. Dess kraftfulla antioxidantegenskap skyddar huden mot radikal skada och minskar åldringsprocessen. Ashwagandha främjar också produktionen av naturliga hudoljor, föreningar och proteiner för frisk hud. Det kan användas som toner för den glödande huden.

Ashwagandha, en magisk ört är en av naturens största gåvor till mänskligheten. Det håller dig yngre, friskare och ger dig bättre sömn. Den mirakulösa örten är biljetten för att få hälsofördelar och skönhetsfördelar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *