De bästa dopgåvorna

Dop är en så underbar händelse som tillåter oss att träffa  familjen och vänner för att fira ett nytt liv som föds. De flesta dop äger rum strax efter födseln som en dedikation tjänst för det nyfödda barnet att invigas i kyrkan och dess tro. På grund av detta kommer de flesta människor inte att kunna minnas vad som hände på dagen för deras dop utan att ha någon form av minne som hjälper dem att reflektera över den dagen. Vanligtvis är en mamma som ett intyg eller plakett för att hedra dopet. Men ibland andra kanske vill ge en gåva för att fira denna glada händelse.

Oavsett om du försöker välja doppresenter för pojkar eller flickor, vill du ändå välja något som kan vara ett värdefullt minne för evenemanget. När man tänker på en stor presentidé, Tänk då på något som kan anpassas. Detta sätt kan det vara mer sentimentala till föräldrarna och när barnet blir äldre, kan de använda den för att reflektera över denna dag.

Om du är på en liten budget och du skulle vilja göra en handgjord gåva, sedan överväga att göra en video presentation av dopet. Om du vet att föräldrarna inte kommer att filma evenemanget, sedan erbjuda dina tjänster till video Record händelsen. Var noga med att fånga så mycket av dopceremonin som möjligt på video. Om det finns en mottagning eller familj sammankomst hålls efter dop, sedan fånga detta på video också. Registrera familjens och vännernas reaktioner på evenemanget och spela in eventuella reflektioner som de vill dela på video. Dessa reflektioner och tankar kan vara deras förhoppningar och drömmar för barnets framtid när de växer ochblir äldre samt ett roligt minne när de gifter sig.

När du har filmat den första inspelningen, ta en dag eller två för att redigera den för att se till att du lägger till titel, datum och kreterier till videon. Om du har fotoredigering eller ljudredigeringsprogram, då kan du verkligen göra det så att det blir såprofessionellt som möjligt och redigera filmen för att eliminera buller i bakgrunden och att skära alla scener som inte är relevanta för händelsen. Gör ditt bästa för att framhäva de viktigaste delarna av ceremonin i ditt videoklipp och försöka minska stilleståndstiden mellan scener.

När du komer igång med din video, så kommer du lätt se hur givande detta kan vara och hur mycket föräldrarna till det barn som döpas verkligen kommer att uppskatta din tid att hjälpa till att fånga denna stund i deras barns liv.

Eller om du är ute efter mer traditionella dopgåvor eller presenttipps

Hos http://gravyrbutiken.se kan du lätt hitta bra presentidéer som kan vara värdefull för ett barns liv.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *