vibrationsplatta

Fördelar med vibrationsmaskiner

Det finns många otroliga fördelar med vibrationsmaskiner för hela kroppen som kan hjälpa människor från alla träningsnivåer, åldrar och förmågor.

Viktminskning

Enligt en studie gjord av Europeiska föreningen för studier av fetma, vibrationsmaskiner, om de används på rätt sätt, kommer att förbättra fettförlusten. Denna typ av kombination av vibrationer och stretchreflex hjälper till att minska det skadliga magfettet mellan organen.

Vibrationsmaskiner kan ändra nivåerna av stresshormoner som kortisol, vilket är det hormon som ansvarar för viktökning. Ju lägre dina kortisolnivåer är, desto mer viktminskningsresultat får du.

Ökat blodflöde

Vibrationsplattor hjälper också till att öka blodflödet genom kroppen vilket förbättrar kroppens effektivitet för att flytta vital syre och näringsämnen genom kroppen. Detta hjälper till att förbättra ditt immunsystems funktion på grund av extra vita blodkroppar och levererade näringsämnen.

Ökad bentäthet

Vibrationsmaskiner hjälper också till att minska ryggont, minska benförlust och förbättra styrka och balans hos äldre vuxna.

Patienter med osteoporos har haft otroliga resultat med helkroppsvibrationer eftersom det hjälper till att öka nivån av tillväxthormon och testosteron i kroppen, vilket förhindrar vidare utveckling av sarkopeni och benskörhet.

Produktionen av humant tillväxthormon bygger mer muskelmassa, bränner fett, ökar ämnesomsättningen och ger dig ett ungdomligt utseende.

Bättre balans

Att vara äldre betyder att du är risk för fall kan leda till brutna ben, permanent skada eller till och med död, eftersom åldrande ben är mycket sprötar och kan gå sönder mycket lättare.

Helkroppsvibrationen stärker dina muskler och ben utan att behöva lyfta tunga vikter, vilket innebär att det inte bara hjälper dig att stärka din kropp för styrketräning utan också hjälper dig att minska risken för att du faller.

Hur man använder helkroppsvibrationsmaskinen

Det bästa sättet att använda vibrationsmaskinen för hela kroppen liknar vad du skulle göra i en vanlig gymmiljö. Detta inkluderar övningar som:

  • Armhävningar
  • Dips
  • Knäböj
  • Lunges
  • Situps
  • Crunches
  • Plankor
  • Olika sträckor

Om du utför dessa övningar med bara din kroppsvikt kommer du att bli förvånad över hur tröttande vibrationerna i hela kroppen är.

Läs mer om helkroppsvibrationer och vibrationsplattor

Jag vill tipsa om vibrationsplatta.n.nu som innehåller än mer detaljer om vibrationsplattor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *