Matresa Italien

Matresa till Italien

Italiensk mat är känd över hela världen.  Mat är inte bara näring i Italien, mat är en livsstil. Mat i Italien är inte bara pasta, även om man äter mycket pasta, och pizza utan det finns olika maträtter som en matälskare bara måste smaka. Man äter, förutom pasta, stekar, risotto, konserver, soppor och såser. Även italienska viner är kända över hela världen och de hör ihop med måltiderna. Italienare har flera traditioner och högtider samt lever tätt tillsammans med familjen och vänner och då är maten det centrala.

Du kanske även vill lära att laga italiensk mat. Även detta kan du lära dig på en matresa till Italien, resan blir helt enkelt ett annat sätt att uppleva Italien och maten där.

Toscana

Du kan åka en matresa till Toscana och lära dig laga deras mat. Landskapet i Toscana är fint och maten och vinerna är goda. Toscana ligger mellan Florens och Siena och dit åker människor från hela världen för att lära sig laga italiensk mat. Du kanske lär dig att laga just pasta på ett helt annat sätt och helt plötsligt är den vardagliga köttfärssåsen bytt till en kulinarisk upplevelse. Man kan välja att använda ekologiska råvaror när man lär sig att laga italiensk husmanskost och maten lagar man tillsammans med andra matälskande personer från hela världen. När du åker på en matresa kan du tillbringa några dagar i en bondgård och besöka vingårdarna i närheten. Toscana är även den största vinproducerande regionen i Italien och du kan smaka på vinerna Brunello, Montepulciano och Chianti. Det finns även möjligheter att göra rundturer på vingårdar och besöka restauranger och små bergsbyar. Det finns alltså flera ställen att välja på när du planerar din matresa.

Umbrien

Umbrien är en populär matregion i Italien. Umbrien är känd för sin tryffel. Du kan få följa med på tryffeljakt med tryffeljägare och deras tryffelhundar och sedan smaka av denna dyrbara läckerhet. Även här kan du delta i matlagningskurser och du lär dig att laga olika rätter av tryffel. Du kan bo på ett gårdshus under din vistelse och njuta av det vackra landskapet. Ytterligare ett annat sätt att uppleva Italien.

Sardinien

Åker du på en matresa till Sardinien kan du besöka bland annat osttillverkare som gör Pecorino Sardo, fårost, och Cagliari´s saluhall med fisk, skaldjur, frukt, grönsaker, lammkött, lufttorkad skinka och fårostar. Och mycket annat. Du kan bo fint i ett hotell eller om du helst bor i en lite stuga så gör du det. Du kan besöka små mysiga restauranger eller stora fina restauranger som är premierade av Guide Michelin.

Vingårdar

På din matresa kan du även besöka vingårdar och de bästa råvaruproducenterna och köpa deras råvaror för att laga din egen middag. Viner provar du på vingårdar och köper med dig om du vill. Smaka på sardisk mozzarella, pecorino och sardisk basilika och njut av alla goda smakerna. Gå på de italienska torgen och köp färska råvaror där.

Ett av vingården som du kan besöka på din matresa  i Toscana är Fattoria del Colle. På gården tillverkas vinet Brunello di Montalcino. På denna gård erbjuder man olika typer av matlagningskurser. Du kan bo på gården och delta en kurs samt smaka viner och olivolja. Det finns även flera andra vingårdar i Toscana där du kan bo, lära dig laga italiensk mat och smaka de goda vinerna och den goda olivoljan.

Åk på en matresa till Italien och du får en erfarenhet som du inte kommer att glömma på länge.

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *