Nyårslöftet – Mindre stress !

Jag ger mig en klapp på axeln och ger mig själv beröm. Jag är duktig!

Mitt mål är att uppdatera den här bloggen en gång i veckan ungefär. Det är mitt nyårslöfte och än så länge håller jag det. Okej, det har bara gått fyra veckor men man får se det positiva istället för det negativa. Man får se om glaset är halvfullt – istället för halvtomt. Gammal klyscha men den håller än? ’

Mitt nyårslöfte är visserligen att uppdatera bloggen men det handlar främst om att må bättre. År 2017 blev året med stress, snabba kast och impulsiva händelser. Är inte den som ångrar så mycket utan ser hellre framåt men samtidigt mådde jag inte perfekt varken fysiskt eller i knoppen. När alla säger åt dig att sluta stressa och du inte tycker att du stressar – Det är då det är som farligast…

Jag ska bena ut mitt nyårslöfte så att alla vet om dem. Har läst att chansen att man lyckas med nyårslöften är större om man delar med sig av de.

PUNKT 1 Blogga

Jag sätter faktiskt det högst upp på nyårslöfteslistan. Det är så många som sagt åt mig att göra saker jag mår bra av. Jag mår väldigt bra av att skriva av mig. Ibland är det många som läser mina inlägg. Ibland är det ingen. Men det inte alltid så noga. Skriver man för att få läsare blir det nog pressat att leverera på hög nivå hela tiden. Jag skriver för att jag mår bra av det – och så ska det vara. Mer bloggande kommer 2018 !

PUNKT 2 – Röra mig mindre

Jag tänker inte ge ett nyårslöfte som handlar om att motionera mera. Nu ska här varvas ner. Minst en dag i veckan ska det inte vara en enda sak på schemat. Jag ska njuta av god choklad, gärna lite vin och en fett bra film. Onyttigt och ohälsosamt – men nyttigt i längden.

PUNKT 3 – Stoppa i mig bättre

Här får ni hjälpa mig. Stressade personer går lättare upp i vikt har jag läst någonstans. Troligtvis var det när jag sprang till tunnelbanan med kaffekoppen i ena handen och tidningen i den andra…

Men visst stämmer det. Inte minst eftersom det blir så sjukt mycket snabbmat när jag stressar. Bättre mat och bättre mage är målet. Det är bara så svårt att hitta alternativ. Har börjat köpa hälsokostsaker som torkade frukter, nötter, kokosflarn och massa saker med konstiga namn som jag inte kan uttala. Eller vad säger ni om ashwagandha… Är lite skeptisk till tillskott som presenteras med att den kan öka motståndskraften mot stress” men samtidigt kan man ju testa. Vad har jag att förlora mer än pengar? Pengar har jag ju gott om….. ? ’

PUNKT 4 – Säga hur äckligt fantastiskt extremt mycket jag älskar mina vänner

Jag mår bra när andra bryr sig om mig och säger att de tycker om att vara med mig. Och det bästa sättet att få komplimanger och vänner är ju att ge komplimanger och vara vän. Mina vänner betyder allt och inte minst efter att familjen splittrats över halva världen. Men hur ofta säger jag till mina nära och kära att jag älskar dem högt över allt annat. Det gör jag i alla fall nu

JAG ÄLSKAR ER ÖVER ALLT ANNAT – UTAN ER VORE JAG INGET

I år ska jag säga det ofta och visa det tydligt. Komplimanger kan vi aldrig få för mycket av – men klagomål blir vi less på direkt. Låt oss sprida ett gott mående och dra ner på stressen genom att krydda livet med komplimanger. Jag har en liten idé att köra ”dagens tack” på Facebook. Gjorde det några gånger förra året och det funkade utmärkt.

PUNKT 5 – Stressa mindre, stressa mindre och stressa mindre

Ska vi komma överens om att stress är världens sämsta grej… Det kommer en ny buss, en ny möjlighet och ny tid. Men ändå stressar jag omkring som om jag skulle dö imorgon. Att minska på stressen är mitt svåraste nyårslöfte. Minska på stress som innebär att jag springer till bussen går att ändra. Men inre stress är inte lika enkelt att sätta fingret på. Varför känner jag mig ibland stressad när jag läser en morgontidning? Troligtvis är det bara en påminnelse om att livet gasar för snabbt framåt. Nu dödar vi stressen vänner !

Som vanligt blev det långt. En hel del text som inte säger så mycket. Men för mig har det som vanligt varit terapi. Inte minst har det varit en skön stund totalt utan stress och utan att någon säger till mig vad jag ska göra – eller inte ska göra.

 

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *